Válassza a BHPgumi.hu-t Dombóvári István humorista ajánlásával.

Tóth Dorottya

Válassza a BHPgumi.hu-t, Dombóvári István elmeséli miért!

    Tartalomjegyzék:

  1. Válassza a BHPgumi.hu-t

A gumiabroncs az egyetlen kapcsolat az autó és az úttest között, ezért kiemelten fontos, hogy jó állapotúak legyenek.

Gumiabroncs választási szempontok:

Válassza a BHPgumi.hu-t

Idény szerint:

Téli gumi: ha az időjárás tartósan 7°C alá süllyed akkor ajánlott téli gumit használni. A téli guminak más az anyag összetétele, illetve különböző kémiai anyagok felhasználásával és különböző mintakialakításokkal kifejlesztve biztosabb tapadást. Rövidebb fékutat és nagyobb menetstabilitást érnek el.

Nyári gumi: meleg időszakokban téli gumi használata nem ajánlott, mivel ez úgy viselkedik, mint egy nyári gumi télen. Anyag összetétele miatt nem éri el a megfelelő tapadást. Megnő a fékút, instabillá válik az autó és ráadásul nagyon hamar elkopik.

4 évszakos gumi (All Season): használatukat csak abban az esetben javasoljuk ha nagyon keveset vagy nagyon ritkán használjuk autónkat. Az ilyen jellegű gumiabroncs mind a két időjárási viszonyokhoz szükséges alapanyagokból kapott, de sajnos napjainkban még nem tudnak tökéletesen helyt állni mindkét elvárásnak mint egy téli gumi vagy egy nyári gumi.

Felhasználásuk szerint

személyautó gumiabroncsok: különféle kialakításban és tulajdonságú változataikban megtalálható.

kisteherautó gumiabroncsok: a napjainkban felgyorsult világ elengedhetetlen szolgáltatása a szállítás többféle formába, ezért a szállítócégek és futárcégek igényeit figyelembe véve, a nagy teherbírású abroncsok gyártására is sor került, és ezek igen keresettek és elterjedtek.

Off road abroncsok (4x4,SUV): legyen az hobbi vagy munka, szórakozás vagy szükséglet de a nehéz terepek megállíthatatlan gépeire is gondolni kellet, így született meg az off road abroncs.

A terepjáró abroncsok is többfélék lehetnek

Utcai mintázatúak: akik nagy biztonságos autót vezetnek, de terepre szinte soha ki nem mennek. Városi és autópályán az ilyen típusúval kényelmesen tudnak autózni.

Vegyes azaz félterep mintázatúak: a kompromisszum képes abroncsok azoknak akik többnyire utcán városban használják az autójukat, de a váratlan helyzettől sem riadnak vissza. Nem ijednek meg ha a földútra le kell menni, vagy nem hátrálnak meg ha egy kalandos erdei autózás váratlanul rájuk tör.

Terep mintázat (OffRoad): – a nehéz terep harcosainak. Akik legfőképpen nehéz terepen, földúton erdőkben használják autóikat azok számára kínál megoldást. Jellegzetes bütykös mintázata miatt könnyedén legyőznek minden akadályt. Hátránya az, hogy országúton barázdás kialakításuk miatt eléggé zajosak, ezért ne autópályás száguldásokra vegyünk off road mintázatot.

Mintakialakítás szerint

Szimetrikus

Forgásirányos: lehet szimetrikus, asszimetrikus, de csak egyféle pozícióba lehet szerelni

Asszimetrikus: van külső fele és belső fele

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon

Önnek ajánljuk