A Tesla vezeti az elektromos járművekkel kapcsolatos Google keresések listáját

Tóth Dorottya

Teslas Top Worldwide EV Google Searches Followed By The VW Group

A róla szóló hírek mennyisége és a rajongók lelkesedése alapján nem meglepő, hogy a Tesla vezeti az elektromos járművekre vonatkozó globális Google-keresések listáját. Négy modellje egyben a Föld négy legtöbbet keresett elektromos járműve is.

A partcatalog.com által összeállított adatok szerint azonban érdekes dolgok történnek. A Tesla Model 3 a legtöbbet guglizott elektromos jármű a Földön, havonta 2 240 000 alkalommal jelenik meg a keresésekben, ezt követi a Model S, a Model Y és a Model X. A legtöbbet keresett nem Tesla modell az Audi e-tron, amelyre 2021-ben havonta több mint egymilliószor gugliztak rá, akárcsak a Porsche Taycanra, amiket pedig a Volkswagen ID.4 követi (823 ezer kereséssel), aminre a Volkswagen-csoport büszke lehet. Ennek ellenére a VW egyik márkája sem került be a 10 legtöbbet keresett márka közé. A kategória első három helyezettje a Tesla lett, amely 11 100 000 havi kereséssel végzett az élen; a Rivian egymillió kereséssel; és a NIO, szintén egymillió kereséssel.

Teslas Top Worldwide EV Google Searches Followed By The VW Group

Teslas Top Worldwide EV Google Searches Followed By The VW Group

Az Egyesült Államokban a leggyorsabban a Volvo XC40 Recharge iránti érdeklődés növekszik, amelyre 2021-ben 221, 9 százalékkal több keresés érkezett, mint 2020-ban; a Hyundai Ioniq 5, amelyre 12, 4 százalékkal több keresés érkezett; és a Volkswagen ID.4, amelynek keresései 5,5 százalékkal nőttek.

A partcatalog.com a Nemzetközi Energiaügynökség adatai alapján megvizsgálta, hogy 2010 és 2020 között mely nemzetek vásárolták a legtöbb elektromos járművet. Természetesen Kína végzett az élen, több mint négymillió eladott elektromos járművel az országban a 2010-es évek alatt. Kínát az Egyesült Királyság követte, majd Németország következett. A legmeglepőbb azonban az volt, hogy Norvégia és az Egyesült Államok milyen közel álltak egymáshoz. Bár természetesen tisztában vagyunk Norvégia bámulatos EV-éhségével, ám az ország lakossága mindössze 5,3 millió fő, mégis 435 352 darabot vásároltak belőle, szemben az Egyesült Államokkal, amelynek közel 330 millió lakosa ugyanezen évtized alatt mindössze 438 817 darab EV-t vásárolt.

Teslas Top Worldwide EV Google Searches Followed By The VW Group

Teslas Top Worldwide EV Google Searches Followed By The VW Group

Tovább az eredeti tartalomra: https://www.carscoops.com

Tóth Dorottya

Tóth Dorottya média üzletág vezető vagyok a BHPguminál. A BHP szakértői rovat, a Dr. Gumisarok válaszol megálmodója és a Magazin oldal tartalmainak szerzője. “‘Gumiabroncs témában hitelesen”, illetve “Minden amit az autózásról tudni kell, vagy tudni érdemes”  mottókkal hozok létre nemcsak hasznos, de érdekes tartalmakat is.  Célom a közérdekű információk, hatályos jogszabályok és különlegességek vidám, izgalmas köntösbe csomagolása Olvasóink és Ügyfeleink tájékoztatása, valamint szórakoztatása érdekében.