MINI Spike - Digitális négylábú személyi asszisztens a következő generációs autókhoz

Tóth Dorottya

A 2022 júliusában tartott világpremierjét követően a MINI Concept Aceman még ebben a hónapban, az Auto Shanghai 2023 kiállításon mutatkozik be a nagyközönségnek. Az elektromos crossover az eddigieknél sokkal okosabb lesz a Spike beépítésének köszönhetően, amelyet intelligens személyi asszisztensként emlegetnek. Gondoljunk csak Sirire vagy Alexára, csak autókra vonatkoztatva. A négylábú barátot egy nagy szobor formájában is bemutatják majd Kínában, az április 17-28 között megrendezésre kerülő eseményen.

Az aranyos buldog visszatérő téma, tekintve, hogy 2001 óta van jelen, amikor az anyavállalat, a BMW Group bemutatta a modern MINI-t. A virtuális kutya fő gondolata az, hogy érzelmi kötődést teremtsen a vezető és az autó között. Az oxfordi székhelyű márka azt ígéri, hogy még az idén részletezni fogja, mire is képes a Spike.

mini spike 06

 

A MINI a Spike-ot a következő modellgenerációjában kívánja bevezetni, kezdve az új ferdehátúval, amely benzines és elektromos változatban is megjelenik még ebben az évben. Szintén 2023 vége előtt a megújult Countrymant is láthatjuk majd a BMW lipcsei gyárában készülő nagyobb és kifinomultabb crossover formájában, tisztán elektromos kiegészítőkkel. Továbbá a kisebb Aceman kizárólag EV modellként érkezik majd 2024-ben.

Hogy a MINI miért nem európai földön, hanem az Auto Shanghai kiállításon mutatja be a Spike-ot, annak az az oka, hogy az Aceman későbbi szériaváltozata Kínában készül majd. Emellett az elektromos Cooper háromajtós ferdehátút is a népköztársaságban szerelik majd össze. Mindkét elektromos járművet a Spotlight Automotive, a BMW Group és a Great Wall Motor közös vállalata fogja gyártani.

mini spike 08 1536x864

 

Az elektromos ferdehátú és szubkompakt crossover a Jiangsu tartománybeli Zhangjiagangban készül majd, ahol az újonnan épített üzem maximális éves kapacitása 160.000 darab lesz. A BMW és a GWM mintegy 650 millió eurót fektet be és 3000 embert vesz fel az eredetileg még 2018 nyarán aláírt 50:50 arányú vegyesvállalat támogatására.

 

Források:
bmwblog.com
mini.com

 

 

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon