Mi mindenben különleges a Nokian Tyres? Ötletek, biztonság, csúcstechnológia

Tóth Dorottya

A Nokian Tyres finn gumiabroncs gyártó 1932-től gyárt személygépjármű abroncsokat. Európában az egyetlen gyártó, aki saját téli tesztközponttal rendelkezik.

A Nokian Tyres gumiabroncsainak biztonsága az északi körülmények alapos ismeretéből fakad, amelyet az innováció egészít ki - az ötletek folytonossága, amelyet a biztonság, a tartósság és a környezettudatosság javítása érdekében hasznosítanak. Munkájuk eredményeit olyan körülmények között tesztelik, ahol csak a legkeményebbek boldogulnak.

 A Nokian Tyres szerint a kutatás-fejlesztés fő feladata, hogy támogassa a vállalatnak a világ legjobb téli és erdészeti gumiabroncs gyártójaként betöltött státuszát. A K+F fő elve 80 éve ugyanaz maradt: abroncsokat fejleszteni az északi körülmények között közlekedő fogyasztók számára, akik minden körülmények között biztonságot és tartósságot követelnek meg az abroncsaiktól.

og image EN logo 2022 1

A termékfejlesztési költségek körülbelül 50%-át a tesztelésre fordítják. Ugyanis megfelelő teszteredményeket nem lehet csak laboratóriumi körülmények között és automatizált tesztek elvégzése során elérni. Ezért termékeiket valós környezetben tesztelik. A kompromisszumok nélküli tesztelés szinte végtelen számú ismétlést igényel állandó körülmények között, hogy megbízható eredményeket kapjunk.Ennek érdekében Európa legészakibb abroncsgyártója az év legalább felét komoly téli gumiabroncsteszteknek szenteli. A vizsgálatok során fékezési, gyorsítási, kezelhetőségi teszteket végeznek, illetve vezetést egy körpályán és egy meredek emelkedőn jeges és havas körülmények között.

Ahhoz, hogy egy gumiabroncsról kijelenthessük, hogy biztonságos és megbízható gyártmány, pont erre az állhatatos pedantériára van szükség. A biztonság ugyanis a csúcstechnológiából, a tudományos eredményekből, a tapasztalatból és a tesztelésből ered.

Az autó biztonsági berendezései nyújtanak némi védelmet ugyan, de nem tudnak minden hibát kijavítani. A gumiabroncsok aktív biztonsági elemet jelentenek, egyetlen találkozási pontot képeznek az út és az autó között. Ők az autó négy mancsa, tenyere - a kezek, amelyekre minden sofőr rábízza a a saját és utasai életét. A minőségi gumiabroncs az autó legfontosabb biztonsági tartozéka. Gondos kutatással és teszteléssel létrehozott csúcstechnológiai termék, amely karbantartást igényel. Egy valódi, kiváló minőségű gumiabroncs sokkal több, mint egy darab gumi; aprólékos fejlesztés és alapos tesztelés eredménye, gondosan előkészített csúcstechnológiai termék, amely nagyfokú kézi munkát, kémiai és műszaki szakértelmet, precizitást és kiváló minőségű nyersanyagokat foglal magában. Nem csoda tehát, hogy két-négy évnyi fejlesztési munka szükséges ahhoz, hogy egy új gumiabroncs az utakra kerüljön.

nokian

A Nokian Tyres nyári, téli és négy évszakos mintázatainak középpontjában a biztonság áll. A több mint 80 éves tapasztalat biztosít minket arról, hogy a gumiabroncsok a legjobb felkészültség szerint készülnek. A finn gyár híres kiváló téli gumi kínálatáról, melyek folyamatosan kiemelkedő eredményeket érnek el a tesztek során, de a nyári gumi mintázatokról sem szabad megfeledkezni!

A Nokian Tyres mintázatai kitűnő teljesítményt nyújtanak száraz és nedves úton egyaránt. Használat közben pontos és stabil vezetési élmény mellett magas fokú komfort érzetet, alacsony zajszintet és kiváló kezelhetőséget tapasztalhatunk. Tapasztalatainkat az autós tesztek is alátámasztották, ahol rendre a prémium kategóriás abroncsok között végzett.

 

A finn prémium abroncsgyártó idén Nagyváradon kezdte meg első zöldmezős, CO2-mentes gyárának építését. 

Az első gumiabroncsok gyártása 2024 második felére datálható, míg a kereskedelmi célú gumiabroncsgyártás 2025 év elejétől fog indulni. A romániai gyár kb. 500 fő részére biztosít munkahelyet és azon nagyobb méretű személy- és SUV abroncsok gyártására helyezi a hangsúlyt, amelyeket a közép-európai piacon fognak értékesíteni.
Természetesen a vállalat a finnországi és az amerikai gyárainak kapacitásbővítését is tovább folytatja, hiszen a cél, hogy földrajzilag diverzifikáltabbá tegye a gyártási tevékenységét.

 

A Nokian Tyres teljes protfóliója elérhető készleteinkről:

https://bhpgumi.hu/autogumi/teli-gumi/nokian_tyres-teligumi/

https://bhpgumi.hu/autogumi/negyevszakos-gumi/nokian_tyres-negyevszakosgumi/

https://bhpgumi.hu/autogumi/nyari-gumi/nokian_tyres-nyarigumi/

Kapcsolódó cikkek

Milyen sebességindexű abroncsot válasszak télre?

Megfelelő sebességindex télre

A négy évszakos abroncsok előretörése és a kínai konkurenciák

A négy évszakos abroncsok előretörése és a kínai konkurenciákInterjú a Michelin Hungária Kft. ügyvezető igazgatójával   Dr Nemes Attila: Célunk, hogy 2050-re az abroncsainkat 100%-ban biológiai eredetű, megújuló vagy újrahasznosítható anyagokból állítsuk elő   A Magyar Gumiabroncs Szövetség (Hungarian Tire Association - HTA) 2011-ben alakult meg hét magyarországi gyártókapacitással, illetve képviselettel rendelkező nemzetközi gumiabroncsgyártó vállalat részvételével. Sorozatunkban e cégek vezetőit faggatjuk az aktuális témákról. Ezúttal a Michelin Hungária Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk a négyévszakos abroncsok előretöréséről, a kínai konkurenciáról és a magyarországi munkájukról.

A FIRESTONE bemutatja A ROADHAWK 2 ENLITEN-T, az új túraabroncsot

Firestone ROADHAWK 2 ENLITEN A Firestone ROADHAWK 2 ENLITEN a legmagasabb szintű tapadást, hosszabb futásteljesítmányt és optimalizált üzemanyag-fogyasztást biztosít. Az új Firestone Roadhawk 2 ENLITEN nyári gumiabroncs, a kategóriájában legjobb nedves tapadást, az eredeti Firestone Roadhawk2-hoz képest 20 százalékkal hosszabb futásteljesítményt és több mint 10 százalékkal alacsonyabb gördülési ellenállást kínál az üzemanyag- és energiafogyasztás optimalizálása érdekében.Az ENLITEN technológia integrálásának köszönhetően a Firestone Roadhawk előző generációjához képest jelentős teljesítménynövekedést ért el - ezzel is biztosítva, hogy a Firestone Roadhawk 2 ENLITEN egy EV-képes gumiabroncs legyen.A Firestone legújabb gumiabroncsa 2024 januárjától lesz kapható, az eredeti Firestone Roadhawkhoz képest 19 mérettel több méretben.

Mikre érdemes figyelni, ha SUV téli gumit vásárolunk?

Mikre érdemes figyelni, ha SUV téli gumit vásárolunk? Miben más egy SUV téli gumi? Mi a különbség ezek között és a személyautók számára kifejlesztett téli gumiabroncsok között? Sokakban felmerülnek e kérdések, mi a BHPguminál pedig most igyekszünk válaszokat adni.

A Hankook bemutatta új, elektromos járművekhez tervezett négy évszakos gumiabroncsát

iON FlexClimate Az elektromos autókhoz és terepjárókhoz tervezett négyévszakos abroncsokkal teljessé válik az iON-széria Egész évben kiválóan használható A gumiabroncs-széria az új technológiai rendszer előnyeit élvezi A Hankook prémium gumiabroncsgyártó bemutatta az új iON FlexClimate modellt, az első négyévszakos gumiabroncsot, amelyet kifejezetten elektromos járművekre (személyautók és terepjárók) fejlesztettek az európai piac igényeire szabva. Az elektromos autókhoz és terepjárókhoz készült nyári gumiabroncs, a Hankook iON evo, és a Hankook iON i*cept téli abroncs mellett a Hankook iON FlexClimate négyévszakos modellel teszi teljessé gumiabroncscsaládját az elektromos járművek jelenlegi és jövőbeli generációi számára.

Eltérő mintázatú és terhelésindexű gumiabroncs az eltérő tengelyeken. Lehetséges, de biztonságos is?

BHPgumi Szakértői rovat

Abroncscsere, avagy meddig tart a gumik élettartama?

Azon tűnődik, mennyi az abroncs várható élettartama? Előbb-utóbb minden gumiabroncs elkopik vagy megsérül, és ekkor cserére szorul. Különböző tényezőktől függ, hogy mikor érkezik el ennek ideje: ezek közé tartozik a vezetési stílusa, lakóhelye, valamint az, hogy miként tartja karban a gumikat. Ha azonban az útmutatónkban lévő tanácsokat megfogadja, tudni fogja, hogy mit tehet azért, hogy abroncsait a lehető legtovább használhassa, hogy mikor kell átvizsgáltatni őket, és hogy mely abroncsok képesek egész élettartamukon keresztül a legjobb teljesítményt nyújtani.

Tudnivalók az őszi abroncscsere előtt; 10+1 pontban

Bár az időjárás még meglepően enyhe, lassan itt az ideje, hogy időpontot kérjünk a gumisunktól a szokásos őszi abroncscserére. A hazai autótulajdonosok a Magyar Gumiabroncs Szövetség (HTA) tagjai által gyártott több tucat típusból válogathatnak, a kínálat sokszínű, mindenki megtalálja az igényeinek és pénztárcájának megfelelőt: úgy tűnik, egyelőre az árak emelkedése is mérsékelt ezen a téren.

A Hankook Tire gumiabroncsai a magyar rally csúcsán

A HUMDA Országos Rally Bajnokság bajnoki címe már eldőlt egy futammal a vége előtt: Vincze Ferenc és Percze Nándor párosa nyerte a bajnoki címet.Az október eleji futam a bajnokság második és harmadik helyéért is zajlott, ahol másodikként, Hankook abroncsokon ért célba Turán Frigyes és Farnadi Ágnes. Ez azt jelentette, hogy a bajnokság második legjobbjának járó címet érdemelték ki, és a rali történetében először fordult elő, hogy a Hankook abroncsokat használó ralicsapatok a bajnokság első és második helyét is megszerezték.

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon