Minden útfelületen kiváló, ráadásul még takarékos is a Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 négyévszakos gumiabroncs

Tóth Dorottya

Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 abroncsa győzedelmeskedett az Auto Bild négy évszakos abroncsokkal végzett tesztjén!

  • Az Auto Bild „példás”-nak minősítette a Vector 4Seasons Gen-3 abroncsot
  • Az elsődleges teljesítményteszt első helye mellett az abroncs a „2022 zöld abroncsa” címet is elnyerte
  • A Goodyear sorozatban immár harmadszor tudhatja magáénak a négy évszakos abroncsoknak járó díjat

 Az Auto Bild című vezető német autóipari szaklap 151 mintázat közül első helyre rangsorolta a Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 abroncsot a négy évszakos gumik kisautókon elvégzett átfogó tesztje alapján. A Vector 4Seasons legújabb generációja nem csak teljesítményének köszönhetően lett befutó, hanem takarékosságát és fenntarthatósággal kapcsolatos értékeit is elismerték.

vector 4season gen3

Az Auto Bild szeptember 29-én megjelent számában közölt tesztet a kisautó-kategória egyik legnépszerűbb modelljén, egy Volkswagen Polón, 195/55R16 méretű abroncsokkal végezték el. A tizenötből két abroncs nyerte el a „példás” minősítést, az egyik a végső győztes Vector 4Seasons Gen-3 lett – ezzel a Goodyear zsinórban harmadszor végzett az élen.

A Vector 4Seasons Gen-3 kiemelkedő pontszámot kapott a száraz úton mutatott kezelhetőségre, ebben a kategóriában csak a Dunlop Sport All Season abroncsnak sikerült még elérnie a legmagasabb pontszámot. A Vector 4Seasons Gen-3 különösen kiemelkedő teljesítményt mutatott a tapadást, fékezést és kezelhetőséget illetően nedves, száraz és havas útfelületen egyaránt. 

A teszt eredménye szerint a Vector 4Seasons Gen-3 nedves időjárási körülmények között „meggyőzően teljesít” valamennyi útviszony esetén. 

Goodyear Vector4Seasons GEN3 2

 

A Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 abroncsa a „2022 zöld abroncsa” címet is elnyerte

Azon felül, hogy a Vector 4Seasons Gen-3 első helyezést ért el a teljesítményteszten, az Auto Bild tesztelőinek értékelése szerint kis tömege és a tesztelt versenytársakhoz képest halkabb gördülései zaj mellett kiemelkedő futásteljesítményt és kiváló kopásállóságot is biztosít.

A Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 abroncsa különböző útviszonyok mellett mutatott egyenletesen jó teljesítményének, valamint hatékonyságának köszönhetően kiemelkedik a mezőnyből. Az Auto Bild megítélése szerint a Goodyear bebizonyította, hogy „a vezetési dinamika terén mutatott csúcsteljesítmény és a környezetvédelem iránti elkötelezettség nem zárják ki egymást.”

Laurent Colantonio, a Goodyear EMEA-régió regionális műszaki igazgatója így fogalmazott: „Büszkék vagyunk rá, hogy meggyőző fölénnyel végeztünk az élen az Auto Bild abroncstesztjén. Az Európában előállított Vector 4Seasons Gen-3 kifejlesztésekor olyan gumi megalkotása volt a célunk, amely a legkülönbözőbb feltételek mellett is kiválóan teljesít, ugyanakkor fenntartható és kényelmes is. Örömmel tölt el bennünket, hogy a valós körülmények között végzett teszteken a Goodyear négy évszakos abroncsa immár harmadik éve az élen áll és elnyerte az Auto Bild első Zöld díját is.

 

IMG 20201227 121602918 HDR 01 1024x768

 

A példás minősítéső Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 gumiabroncs elérhető készletünkről:

https://bhpgumi.hu/autogumi/negyevszakos-gumi/goodyear-negyevszakosgumi/vector-4seasons-gen-3/

 

 

Forrás: 

goodyear.com

autobild.de

 

Kapcsolódó cikkek

A Hankook bemutatta új, elektromos járművekhez tervezett négy évszakos gumiabroncsát

iON FlexClimate Az elektromos autókhoz és terepjárókhoz tervezett négyévszakos abroncsokkal teljessé válik az iON-széria Egész évben kiválóan használható A gumiabroncs-széria az új technológiai rendszer előnyeit élvezi A Hankook prémium gumiabroncsgyártó bemutatta az új iON FlexClimate modellt, az első négyévszakos gumiabroncsot, amelyet kifejezetten elektromos járművekre (személyautók és terepjárók) fejlesztettek az európai piac igényeire szabva. Az elektromos autókhoz és terepjárókhoz készült nyári gumiabroncs, a Hankook iON evo, és a Hankook iON i*cept téli abroncs mellett a Hankook iON FlexClimate négyévszakos modellel teszi teljessé gumiabroncscsaládját az elektromos járművek jelenlegi és jövőbeli generációi számára.

Abroncscsere, avagy meddig tart a gumik élettartama?

Azon tűnődik, mennyi az abroncs várható élettartama? Előbb-utóbb minden gumiabroncs elkopik vagy megsérül, és ekkor cserére szorul. Különböző tényezőktől függ, hogy mikor érkezik el ennek ideje: ezek közé tartozik a vezetési stílusa, lakóhelye, valamint az, hogy miként tartja karban a gumikat. Ha azonban az útmutatónkban lévő tanácsokat megfogadja, tudni fogja, hogy mit tehet azért, hogy abroncsait a lehető legtovább használhassa, hogy mikor kell átvizsgáltatni őket, és hogy mely abroncsok képesek egész élettartamukon keresztül a legjobb teljesítményt nyújtani.

A Bridgestone bemutatja az új négy évszakos, Turanza All Season 6-os gumiabroncsot

Bridgestone Turanza All Season 6 A Bridgestone a gumiabroncsok és a fenntartható mobilitási megoldások piacvezetője bemutatta a Turanza All Season 6 gumiabroncsot.Az új prémium négy évszakos túrabaroncs gyártása során ENLITEN technológiát alkalmaztak. Az egész éven át tartó teljesítményre tervezett Bridgestone Turanza All Season 6 egy átfogó piackutatás alapján kelt életre, méghozzá több ezer európai pilóta bevonásával arról, hogy mit várnak el egy négy évszakos túraabroncstól, és milyen kihívásokkal kell szembenézniük a vezetés során.

Az abroncs nem pusztán egy fekete gumikarika

Sipőcz Győző, a Goodyear Hungary Kft. kelet-európai kiskereskedelmi operatív vezetője szerint folyamatos innováció és a néha meghökkentő célú fejlesztések jelentik az abroncsiparág jövőjét. Mint megtudtuk, a Goodyearnek megvan a válasza a mikrorészecske kibocsátás problémájára, a távol-keleti konkurencia nyomulására és az elektromobilitás miatt felforduló piaci fejleményekre is. Sipőcz Győzővel a Magyar Gumiabroncs Szövetség beszélgetett e témákról.

A tél sztárja címért az új Goodyear UltraGrip Performance 3 is indul 2023-ban

ULTRAGRIP PERFORMANCE 3 A Goodyear bemutatja az új UltraGrip Performance 3-at, a tél egyik legjobb gumiabroncsát. Innovatív jellemzőinek köszönhetően a Goodyear a téli termékcsalád legújabb kiegészítőjét új etalonként határozza meg a piacon. A független német szervezet, a TÜV SÜD által végzett teszt megerősítette, hogy az UltraGrip Performance 3 az azonos szegmens négy versenytársával összehasonlítva a legjobb a nedves és száraz fékezési szabványok, a nedves kanyartartás és a havas kezelési pontosság tekintetében.

Jubileumi összefoglaló, 125 éves a Goodyear Tire!- 3. rész

Idén 125 éves a Goodyear prémium abroncsgyártó. A jeles évforduló alkalmából egy jubileumi összefoglaló sorozattal jelentkezünk a Goodyear történelmének legfontosabb és legizgalmasabb mérföldköveiről. Korábbi tartalmainkban a gyártó történelmének első cirka 80 évét öleltük fel és emlékeztünk meg a jelentőségteljes állomásokról. https://bhpgumi.hu/magazin/cikkek/3273-jubileumi-osszefoglalo-125-eves-a-goodyear-tire-1-resz.html https://bhpgumi.hu/magazin/cikkek/3275-jubileumi-osszefoglalo-125-eves-a-goodyear-tire-2-resz.html E heti cikkünkben az 1980-tól történő jeles eseményeket tekintjük át egészen a 2000-res évek elejéig! Tartsatok velünk a születésnapi időutazásban!

Jubileumi összefoglaló, 125 éves a Goodyear Tire!- 2. rész

Idén 125 éves a Goodyear prémium abroncsgyártó. A jeles évforduló alkalmából egy jubileumi összefoglaló sorozattal jelentkezünk a Goodyear történelmének legfontosabb és legizgalmasabb mérföldköveiről. Korábbi cikkünkben a gyártó történelmének első 40 évét öleltük fel és emlékeztünk meg a jelentőségteljes állomásokról. https://bhpgumi.hu/magazin/cikkek/3273-jubileumi-osszefoglalo-125-eves-a-goodyear-tire-1-resz.html E heti tartalmunkban a következő 40 évet tekintjük át, számba vesszük, hogy milyen meghatározó események történtek a Goodyear háza táján 1940-80 között.

Jubileumi összefoglaló, 125 éves a Goodyear Tire! 1. rész

125 éves a Goodyear Tire! Idén 125 éves a Goodyear prémium abroncsgyártó. A jeles évforduló alkalmából egy jubileumi összefoglaló sorozattal jelentkezünk a Goodyear történelmének legfontosabb és legizgalmasabb mérföldköveiről. Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a Goodyear története Charles Goodyear-rel és az ő véletlen felfedezésével kezdődik, amely a vulkanizáláshoz vezetett.

Az úttörő Vredestein a négy évszakos EV abroncsok új mércéjét állítja fel

Az Apollo Tyres bemutatta a Vredestein Quatrac Pro EV-t, Európa első olyan egész évben használható gumiabroncsát, amelyet kifejezetten akkumulátoros elektromos járművekhez és hibridekhez fejlesztettek ki. a Vredestein Quatrac Pro EV kiváló kezelhetőséget és stabilitást, lényegesen alacsonyabb szintű gördülési ellenállást és kényelmesebb utazást biztosít. Mindemellett könnyebb konstrukcióval is rendelkezik, és gyártása során kevésbé terheli a környezetet. A teljesen új prémium termék a jövő hónaptól kapható a gumiabroncs-kiskereskedőknél és -forgalmazóknál, kezdetben hét méretben 18 és 19 colos keréktárcsákhoz, és további 12 méretben - köztük 17 és 20 colos opciókkal.

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon