Tündököl a Hankook Tire

Tóth Dorottya

Ritkán csillog úgy egy gumiabroncs, mint az új Formula E versenyabroncs a Hankooktól. Az ausztriai Swarovski Kristály Világok egyik rendezvényén a prémium gumiabroncsgyártó hivatalosan is bemutatta az újonnan kifejlesztett Hankook iON versenyabroncsot a vendégeknek, a Formula E képviselőinek, valamint a nemzetközi sajtónak.

A leginkább az új iON egy különös, kristályokkal díszített példánya hívta fel magára a figyelmet. A következő szezontól, a Hankook lesz az új és hivatalos technikai partnere és gumiabroncs-beszállítója a ABB FIA Formula E világbajnokságnak.

 Hankook sparkles

 

Az új Hankook iON Race

Az új gumiabroncsot a versenysorozatokkal szoros együttműködésben fejlesztették ki, és különös figyelmet fordítottak a Formula E fenntarthatósági megközelítésére és az e-mobilitás jövőjére, anélkül, hogy a motorsport-teljesítményt elhanyagolnák. A Formula E harmadik generációjára szabott új gumiabroncs mintegy 30 százaléka fenntartható anyagokból készült. A csapatok jelenleg a gumiabroncs egy olyan változatát fogják használni, amely száraz és nedves körülmények között is megállja a helyét, hogy még inkább takarékoskodni tudjanak az erőforrásokkal.

Emellett a gumiabroncs hosszú élettartama is úttörő fejlesztés. Minden versenyhétvége után a Hankook abroncsok mindegyikét teljes mértékben újrahasznosítják.

 

Hogyan készülnek a legjobb versenyabroncsok?

Először is fel kell mérni, hogy milyen erős a motor és mennyi az autó súlya, továbbá, hogy milyen hajtási koncepció használ. Ezután tájékoztatnia kell a partnereket, és meghatározni, hogy milyen gumiabroncsméretekkel szükséges a gyártást megkezdeni. Ezek a tényezők befolyásolni fogják az abroncsok teljesítményét is. Például, ha szélesebb a futófelülete az abroncsnak, akkor lehet, hogy jobb lesz a teljesítménye, viszont gyengülhet az aerodinamika. Ez egy nagyon összetett és bonyolult kérdés, éppen ezért nagyon pontosan kell tudni a mérnököknek meghatározni, hogy min és hol kell javítani.

evtire1

 

Mi volt a legnagyobb kihívás?

A cél az volt, hogy kifejlesszenek és elkészítsenek egy gumiabroncsot, amely nedves és száraz úton is egyaránt jól működik. Ez volt messze a legnagyobb kihívás ebben a projektben, egy gumiabroncsot használni mindkét időjárási körülmény közé. A pilóták tehát egy gumival versenyeznek - függetlenül attól, hogy milyen az időjárás. A Hankook Tire pedig biztosítja, hogy a gumiabroncs kiválóan teljesít, jó és biztonságos érzést nyújtva a versenyzőknek.

 

Hogyan befolyásolja a fenntarthatóság a fejlődést?

A fenntarthatósági szempontok nagyon fontosak voltak az iON megtervezésénél. A nyersanyagok felhasználásában is igyekeznek ökotudatosak lenni, és a lehető legnagyobb mennyiségű újrahasznosított összetevőt alkalmazni a gyártás során. Egyébiránt minden beszállítónak össze kell fognia, hogy megfeleljen az ABB FIA Formula E világbajnokság fenntarthatósági megközelítésének.

 

Az új Hankook iON Race versenyabroncs első hivatalos bevetése az idén januárban Valenciában, Spanyolországban lesz. Izgatottan várjuk, hogyan fognak szerepelni az új abroncsok a megmérettetésen és a fejleményekről a továbbiakban is igyekszünk beszámolni majd.

 

A legkiválóbb, prémium minőségű Hankook gumiabroncsok elérhetők készleteinkről:

https://bhpgumi.hu/autogumi/negyevszakos-gumi/hankook-negyevszakosgumi/

https://bhpgumi.hu/autogumi/nyari-gumi/hankook-nyarigumi/

 

 

Forrás:

tyretradenews.co.uk

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

A Hankook bemutatta új, elektromos járművekhez tervezett négy évszakos gumiabroncsát

iON FlexClimate Az elektromos autókhoz és terepjárókhoz tervezett négyévszakos abroncsokkal teljessé válik az iON-széria Egész évben kiválóan használható A gumiabroncs-széria az új technológiai rendszer előnyeit élvezi A Hankook prémium gumiabroncsgyártó bemutatta az új iON FlexClimate modellt, az első négyévszakos gumiabroncsot, amelyet kifejezetten elektromos járművekre (személyautók és terepjárók) fejlesztettek az európai piac igényeire szabva. Az elektromos autókhoz és terepjárókhoz készült nyári gumiabroncs, a Hankook iON evo, és a Hankook iON i*cept téli abroncs mellett a Hankook iON FlexClimate négyévszakos modellel teszi teljessé gumiabroncscsaládját az elektromos járművek jelenlegi és jövőbeli generációi számára.

A Hankook Tire gumiabroncsai a magyar rally csúcsán

A HUMDA Országos Rally Bajnokság bajnoki címe már eldőlt egy futammal a vége előtt: Vincze Ferenc és Percze Nándor párosa nyerte a bajnoki címet.Az október eleji futam a bajnokság második és harmadik helyéért is zajlott, ahol másodikként, Hankook abroncsokon ért célba Turán Frigyes és Farnadi Ágnes. Ez azt jelentette, hogy a bajnokság második legjobbjának járó címet érdemelték ki, és a rali történetében először fordult elő, hogy a Hankook abroncsokat használó ralicsapatok a bajnokság első és második helyét is megszerezték.

Létezik tudatos nyaralás? Betekintést nyújtunk a glamping, az eco-roadtrip és a fenntartható nyaralás világába

Tudatos nyaralás a Hankook Tire-rel Ismerős az érzés, amikor a nyaralás utolsó napján, a hazafelé úton úgy érzzük, mintha fáradtabban térnénk vissza a mindennapok valóságába, mint ahogy elindultunk a várva várt pihenésre? A tömegekkel telített strandok, a teltházzal működő szállodák és a turisztikai szempontból erősen túlterhelt közkedvelt desztinációk látogatása során nem meglepő, hogy a kikapcsolódás helyett gyakran inkább feszültséget érzünk nyaralásunk alatt, vagy legalábbis azt is.

A Hankook nyári és téli UHP gumiabroncsai gyári első szerelésként az Audi RS Q8-on

A Hankook Tire prémium gumiabroncsaival szerelik fel gyárilag az új Audi RS Q8-at A Hankook ultranagy teljesítményű Ventus S1 evo 3 SUV vagy i*cept evo 2 SUV premierje az Audi RS Q8-asokon A világ egyik vezető gumiabroncsgyártó vállalata, a Hankook Tire gyári első szerelésű gumiabroncsaival értékesítik az új Audi RS Q8-at.

A Pirelli abroncsok kommunikálnak az autóval; interjú a Pirelli Hungary ügyvezető igazgatójával

A Magyar Gumiabroncs Szövetség (Hungarian Tire Association - HTA) 2011-ben alakult meg hét magyarországi gyártókapacitással, illetve képviselettel rendelkező nemzetközi gumiabroncsgyártó vállalat részvételével. Az olvasóink már megszokhatták, hogy kéthetente-havonta hasznos tanácsokkal, a gumiabroncsok vásárlásával és használatával összefüggő cikkekkel jelentkezik a HTA, amelyeket mi tovább osztunk felületeinken. Emellett tavaly elindítottak egy interjúsorozatot is, amelynek idei első részeként a Szövetség elnökével, Morenth Péterrel készült riportot olvashattátok: https://bhpgumi.hu/magazin/cikkek/3245-kozlekedesbiztonsag-es-innovacio.html Ezúttal Matteo Schiavot, a Pirelli Hungary ügyvezető igazgatóját kérdezték, egyebek mellett az autóval kommunikáló abroncsokról, a fenntarthatóságról, a rizshéj szerepéről és arról, hogy mit jelent a Pirelli számára a legfelső 1%-hoz tartozni.

A Michelin idén két kitüntetést kapott a Tire Technology Expon, köztük az Év Gumiabroncs Gyártója díjat is

Díjak, amelyek megerősítik a Michelin vezető szerepét az innováció terén A Michelin hatodik alkalommal nyerte el az Év Gumiabroncsgyártója díjat a Hannoverben megrendezett Tire Technology Expo 2023 kiállításon A csoport az Év környezetvédelmi teljesítménye díjat is elnyerte, köszönhetően az első két közúti használatra engedélyezett gumiabroncsának, amelyek 45%-ban, illetve 58%-ban fenntartható anyagokat tartalmaznak, az egyiket személygépkocsikra, a másikat pedig buszokra szánták

A Bridgestone bemutatta a fenntartható mobilitással kapcsolatos terveit a 2023-as fogyasztói elektronikai kiállításon (CES)

A Bridgestone bemutatta átfogó jövőképét a fenntartható mobilitásról a 2023-as Ces-en Las Vegasban január 5-8 között. A prémium abroncsgyártó jelenléte a CES 2023-on három kulcsfontosságú téma köré összpontosult: Megújuló természetes gumi és gumiabroncs újrahasznosítás: A Guayule egy örökzöld cserje, amely az USA délnyugati részétől Észak-Mexikóig terjedő száraz övezetből származik és természetes gumialapanyag. A Bridgestone az újrahasznosítási technológiák kifejlesztésében a fejleszt fenntartható gumiabroncsot az EVERTIRE KEZDEMÉNYEZÉSÉNEK KERETÉBEN. "Smart Corner" digitálisan összekapcsolva, gumiabroncsok és légrugók az EV-k számára: a járművek teljesítményét, hatékonyságát, biztonságát és kényelmét fokozzák az érzékelővel ellátott gumiabroncsok és légrugók. Digitális portaszolgálat a magánszemélyek és a flották számára a járműkezeléshez: online portaszolgálattal szolgálják ki járműveiket.

A GOODYEAR bemutatja a 90%-ban fenntartható anyagokból készült gumiabroncs-koncepcióját

A Goodyear Tire & Rubber Company 90%-ban fenntartható anyagokból készült gumiabroncs-koncepciót mutatott be. A koncepció minden előírt hatósági vizsgálaton átesett, és sikerrel teljesítette a Goodyear belső vizsgálatait is.  A tesztekből kiderült az is, hogy az új gumi gördülési ellenállása alacsonyabb a hagyományos anyagokból készült referenciaabroncsénál. Alacsonyabb gördülési ellenállása révén az abroncs kisebb üzemanyag-fogyasztást és széndioxid-kibocsátást tesz lehetővé.

A Hankook a Lamborghini Super Trofeo kizárólagos gumiabroncs-partnere

A Hankook és a Lamborghini Squadra Corse többéves partnerséget kötöttek. A Hankook és az olasz Lamborghini Squadra Corse sportkocsigyártó egyesítette erőit. A 2023-as szezontól kezdve a prémium gumiabroncsgyártó a Lamborghini Super Trofeo hivatalos technikai partnere és kizárólagos gumiabroncs-beszállítója. A neves nemzetközi kupa három sorozatból áll, amelyeket négy kontinensen rendeznek meg. A különböző követelmények elsajátítása érdekében a Hankook új, nagy teljesítményű versenyabroncsot fejlesztett ki.

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon